Van Mathieu Hermans naar Tom Dumoulin

Magazines | Utrecht Business Nr 1 - 2016 | Lees volledige uitgave online

Bevlogen bestuursvoorzitter Cor Jansen vertelt: “Met de ambitie om de Vuelta binnen te halen, zet het BPU zich in om van Utrecht de eerste stad ter wereld te maken die alle drie de grote wielerrondes binnen haar grenzen heeft gehad. Uniek en passend ook binnen de ambities van de stad en regio. Daarbij dragen we ook bij aan de missie om de ‘Utrechtse regio als meest leefbare economie (Healthy Urban Living) van Europa’ te kunnen positioneren. Utrecht staat voor de meest competitieve regio van Europa waar (regionale) samenwerking op basis van coalitievorming plaatsvindt. Met het binnenhalen van de Vuelta willen we niet alleen een groot sportevenement in stad en regio laten plaatsvinden, maar ook de regionale samenwerking verder versterken en op een nieuw schaalniveau brengen.”

BPU-Lidmaatschap

Het BPU ondersteunt de ambitie van Utrecht als “Bicycle capital of the world” door middel van de lobby voor aansprekende internationale wielerevenementen, zoals nu de Vuelta, naar Utrecht te halen. “Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om het netwerk wat we met de Utrechtse ondernemers hebben te continueren, duurzaam te onderhouden, te verdiepen en daardoor slimme partnerschappen en coalities te verzilveren,” weet Jansen. Daarom biedt het BPU ook voor de komende vier jaar een lidmaatschap aan. Hiermee ondersteunen leden de lobby voor de Vuelta (en de daarmee te bereiken ambitie) en profiteren ze van tal van netwerkactiviteiten. “Doel is natuurlijk opnieuw een enorm feest voor de stad en regio te beleven!” In ruil voor het lidmaatschap organiseert het BPU wielercafés en andere evenementen en activiteiten. “Uiteraard bezoeken we de start van de Giro in Gelderland. Ook organiseren we een wielertrip naar Spanje in het weekend van 19-21 augustus. Daar gaan we de start van de Vuelta 2016 meemaken, kijken, proeven, netwerken en voor wie dat wil samen natuurlijk fietsen.”

Vanaf nu is het ook mogelijk voor leden mee te denken in open vergaderingen. Zo krijgen zij kans om actief mee te denken en te doen: verbinden, verbreden, verdiepen en verzilveren.”

Meer informatie:

Op de nieuwe website www.businesspelotonutrecht.nl

is informatie over het BPU, haar nieuwe ambitie en activiteiten te vinden. Bij aanmeldingen en vragen: info@businesspelotonutrecht.nl.

Op naar de Vuelta 2019 en daar voorbij

Van Mathieu Hermans

naar Tom Dumoulin

Na het enorme succes van de Grand Départ in 2015 is binnen het BPU de logische smaak naar meer aansprekende wielerevenementen ontstaan. Daarom verbreedt het BPU haar horizon met een scherp en onverminderd ambitieuze focus: het BPU als een zeer actieve netwerkorganisatie gericht op het realiseren van het openingsweekend van… dé Vuelta 2019 in Utrecht.

MATHIEU HERMANS AMBASSADEUR VUELTA 2019

Het BPU is er buitengewoon trots op te kunnen melden dat tienvoudig ritwinnaar (waarvan maar liefst zes in de Vuelta 1988, één van de mooiste jaren in de Nederlandse sportgeschiedenis) Mathieu Hermans ambassadeur is van de Utrechtse plannen voor de Vuelta 2019. Hermans is vanwege zijn geweldige wielercarrière en bijzonder goede netwerk in Spanje de uitgelezen ambassadeur voor de Utrechtse ambitie om de eerste stad ter wereld te worden met alle drie de grote rondes binnen haar stadsgrenzen. “Met de geweldige Spaanse wielergeschiedenis van Mathieu Hermans willen we natuurlijk de logische stap maken naar de wielertoekomst van Tom Dumoulin, de revelatie van de Vuelta vorig jaar: het credo van onze BPU-lobby: van Mathieu naar Tom.”

BPU bestuursvoorzitter Cor Jansen samen met Vuelta 2015-revelatie Tom Dumoulin bij de start van de Grand Départ 2015.

Mathieu Hermans juichend over de streep tijdens één van zijn tien etappe-overwinningen in de Ronde van Spanje.

BPU NIEUWS

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement