Werken en ontspannen in gerenoveerde Bison Offices

Magazines | Utrecht Business Nr 5 - 2016 | Lees volledige uitgave online

Werken en ontspannen in gerenoveerde Bison Offices

Ondernemen terwijl je van een prachtig uitzicht kunt genieten en dat letterlijk bovenop een levendig winkelcentrum. Het kan al een tijdje in de goed bereikbare Bison Office Spaces, onderdeel van multifunctioneel centrum Bisonspoor in Maarssen-Broek. Aankomend jaar wordt een geheel nieuwe centrale entree van de kantoortorens gerealiseerd én de ruimte eromheen wordt bovendien groots onder handen genomen. Vier moderne en comfortabele kantoortorens bieden dan ruimte aan ambitieuze ondernemers die graag van alle gemakken voorzien zijn.

tekst en FOTOGRAFIE elly molenaar

Eerst wordt de parkeergarage (P1) geheel vernieuwd, de bestaande garage maakt plaats voor een vierlaagse parkeergarage. Gratis parkeren voor de consument kan straks nog steeds op steenworp afstand van het winkelcentrum en de office spaces. "De uitstraling van het pand sluit dan alleen veel beter aan bij de hele omgeving", belooft delegated assetmanager Paul Nieuwburg van Winter Trust B.V.. Hij laat een impressie zien. Niet alleen het aanzicht van het gehele complex wordt flink verbeterd, er wordt ook een loopbrug aangebracht die het vierde parkeerdek rechtstreeks aansluit op de eveneens nieuw in te richten entree van de kantoortorens. "Men hoeft dan dus niet meer door het winkelcentrum te wandelen om de werkplek te bereiken."

Die centrale entree belooft het neusje van de zalm te worden; een royale ontvangstruimte met een vriendelijke hostes die klanten ontvangt en doorverwijst naar de juiste locatie. "Bovendien krijgt een deel van het ontvangstgedeelte een caféfunctie. Dat wil zeggen dat je er iets kunt nuttigen en je kunt er ontspannen in comfortabele stoelen. Een prima plaats om even te pauzeren, met collega-ondernemers te sparren of een klant te ontvangen. Uiteraard is er wifi aanwezig." In de centrale hal verrijst een brede trap die tevens dienst doet als tribune. Een groot scherm en de nodige audiovisuele voorzieningen zorgen ervoor dat het de ideale locatie wordt voor een moderne bedrijfspresentatie.

Ruimte

Of je nu een ambitieuze zzp'er bent of een succesvolle multinational; Bison Office Spaces biedt ruimte aan ieder ambitieus bedrijf. Ondernemers die vooruitstrevend, dynamisch, maatschappelijk bewust én groeigericht denken, zijn in Maarssen-Broek op de juiste plek. Bison Business Suites biedt de mogelijkheid om al vanaf twintig vierkante meter te huren. "Een aantal verdiepingen huisvest kleinere ondernemers of bedrijven met bijvoorbeeld vijftien medewerkers die over het algemeen niet tegelijk op kantoor aanwezig zijn", zegt Nieuwburg. "Voor hen zijn de flexplekken ideaal voor die momenten dat het gehuurde kantoor niet voldoende groot is. Een ruimte waar je je ook op kunt abonneren, ideaal voor zzp'ers." Naast flexplekken biedt het kantoorcomplex ook fairworkplekken.

Groeimogelijkheden

Door de glazen wanden krijgen de fairworkplekken een uniforme uitstraling. "Het geeft een ruimtelijk effect, de verschillende ondernemers inspireren elkaar en vanuit commercieel oogpunt werkt het ook nog eens gunstig. Je hebt er tenslotte snel contact met collega's, klanten en leveranciers. Bovendien kun je er vrij makkelijk groeien. De glazen wanden zijn verplaatsbaar en zo kun je een unit van 25 vierkante meter vrij eenvoudig verdubbelen." Groeimogelijkheden zijn er sowieso genoeg in Bison Office Spaces. "We kennen hier voorbeelden van bedrijven die klein zijn begonnen en inmiddels een hele verdieping huren. Zij hebben de voordelen van Bison Office Spaces ontdekt en leiden hier graag hun business."

Visitekaartje

De parkeergarage verandert van uiterlijk, maar ook de hele omgeving van het winkelcentrum krijgt een frisse uitstraling. "Het geheel wordt integraal aangepakt. De gemeente grijpt de gelegenheid aan om de openbare ruimte op te knappen", zegt Nieuwburg. "Het marktplein ziet er straks weer tip top uit en als het maar enigszins kan, wordt ook de binnenring rond het winkelcentrum autoluw gemaakt. De nieuwe centrale entree van de kantoortorens sluit straks perfect aan op de opgeknapte buitenkant van het hele centrum. Een mooi visitekaartje voor ieders bedrijf."

Voor de huidige P2-locatie wordt gerekend en getekend aan een nieuw appartementencomplex, het belooft een eyecatcher te worden. De bouw hiervan zal pas starten nadat alle andere plannen zijn afgerond.

Huurders van een kantoorruimte in Bison Office Spaces kunnen straks al hun aandacht op hun bedrijfsvoering richten. Maar grootse ideeën ontstaan vaak juist in ontspannen sferen. "We creëren daarom ook voldoende plekken om bij te komen en het hoofd leeg te maken", zegt Nieuwburg en hij doelt op de brede terrassen die

's zomers zonovergoten zijn en de gezamenlijke ontspanruimtes in de torens en

de centrale entree.

Alles bij de hand

De gerenoveerde Bison Office Spaces hebben goede parkeervoorzieningen, liggen direct aan het NS-station Maarssen (met vanaf 1 januari 2017 ook een rechtstreekse verbinding met Amsterdam) en hebben een scherpe huurprijs. Geen wonder dat vastgoedadviseur Tom van der Burg, van Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting zich trots voelt wanneer hij nieuwe huurders rondleidt. "Het is simpelweg een prachtig complex dat van alle gemakken voorzien is", zegt hij. "Alle faciliteiten heb je hier bij de hand. Grote en kleine ondernemers kunnen hier met een gerust hart klanten ontvangen, vergaderen, werken én ontspannen."

Interesse in het huren van een Bison Office Space? Neem dan contact op met Ans de Wijn Bedrijfshuivesting B.V., telefonisch via 030-2322303 of per mail via

bedrijven@ansdewijn.nl. n

bedrijfshuisvesting

Leefbaarheidsfonds Utrecht Science Park

De komende jaren vinden veel bouwprojecten plaats op het Utrecht Science Park: de aanleg van de tramlijn, de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum, Genmab, Hogeschool Utrecht en de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Deze projecten leggen een grote druk op de leefbaarheid van het gebied. Om het USP leefbaar en aantrekkelijk te houden, is het Leefbaarheidsfonds USP opgericht. Dit virtuele fonds is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Utrecht, de SSH, Provincie Utrecht, BAM en Stichting USP. Doel van het Leefbaarheidsfonds is om initiatieven van studenten, medewerkers en ondernemers die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de onderlinge verbinding op het USP financieel te ondersteunen. De partners van het fonds hopen op ondernemende, inspirerende en verrassende initiatieven. Floris de Gelder, directeur Utrecht Science Park: "Het USP bruist van de energie. Na de aankondiging van dit fonds begonnen meteen reacties en ideeën binnen te komen. Ik ben blij dat we nu echt aanvragen kunnen gaan behandelen." (Foto: Ramon Mosterd ? City Marketing Utrecht)

Bunschoten mkb-vriendelijkste gemeente van provincie Utrecht

Ondernemers verkozen Bunschoten voor de vierde keer op rij tot mkb-vriendelijkste gemeente in de provincie Utrecht. Renswoude en Houten eindigden op de tweede en derde plaats in deze provincie. De verkiezing is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, communicatie vanuit de gemeente en hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan circa 1.500 in de provincie Utrecht. "De gemeente Bunschoten toont door het vier maal op rij winnen van de mkb-vriendelijkste gemeenteprijs in de provincie Utrecht aan dat betrokkenheid bij ondernemers, toegankelijkheid, duidelijke communicatie en snelheid van werken van het gehele gemeentelijke apparaat gewaardeerd wordt door de lokale ondernemers", zegt regiovoorzitter Joost Uytewaal van MKB-Nederland Midden.

Noord-Holland en Utrecht

gezondste provincies van Nederland

De provincies Noord-Holland en Utrecht zijn de gezondste provincies van Nederland. Werknemers in Noord-Holland zijn bij ziekte gemiddeld drie dagen korter afwezig in vergelijking met Limburg en Drenthe (8,9 versus 12,2/12,0 dagen). In Utrecht is het aantal ziekmeldingen beduidend minder in vergelijking tot Groningen en Limburg. Dit blijkt uit een analyse van Acture, de grootste private uitvoeder van de Ziektewet en WGA-specialist. Door de ziektewetuitkeringen per provincie af te zetten tegen de beroepsbevolking per provincie ontstaat er een interessant beeld van Nederland. Maudie Derks, algemeen directeur van Acture: "De redenen waarom Noord-Holland en Utrecht er qua gezondheid uit springen zit hem in het feit dat de gemiddelde leeftijd lager en het opleidingsniveau hoger is in de Randstad als je het vergelijkt met Noord(-oost) en Zuid-Nederland.  Neem daarnaast dat een gevarieerde economie nu eenmaal ervoor zorgt dat er bij uitval en ontslag van medewerkers er voldoende beschikbare arbeid voorradig is. Dat zijn allemaal motivators om snel beter te worden en aan de slag te gaan. Wat dat betreft zou economische variatie goed zijn voor zowel de economische ontwikkeling van een provincie als dus ook de fysieke gezondheid van de werknemer. De werknemer is gebaat bij meer keuze aan banen zodat hij of zij heeft te kiezen wat bij zijn kunnen past alsook bij zijn gezondheid."

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement