“Mijn hart ligt bij wat ik hier doe,” zegt Dennis Engelsman, user interface designer bij IGNE. Vanuit de Utrechtse start- en scale-uphub Dotslash bouwt hij mee aan oplossingen voor zorg en hr. Met een sterke maatschappelijke focus en een slimme werkwijze weet IGNE impact te maken — én talent aan zich te binden.
Al vroeg wist Dennis Engelsman wat hij wilde worden: online designer. “De opleiding Multimedia Vormgeving aan het Grafisch Lyceum Utrecht was een logische keuze. Daar doe je praktijkvaardigheden op en leert werken met programma’s. Aansluitend heb ik Digitale Mediacommunicatie aan de HU gevolgd voor verdere verdieping, onder meer op het gebied van marketing. Deze bagage kon ik prima kwijt bij mijn eerste werkgever, in tools en platforms voor e-learning.”
Veel voldoening
Als bijbaan werkte Dennis jarenlang in de gehandicaptenzorg. “Dat geeft veel voldoening, bijvoorbeeld als je ziet dat een cliënt echt stappen vooruit zet. Toen Jeroen, een van de twee IGNE-directeuren, vier jaar geleden contact zocht, was zijn aanbod precies wat ik zocht. Door impact te maken in de zorg, combineer ik persoonlijke en vakmatige drijfveren. Mijn hart ligt bij wat ik hier doe.”
Onderscheidende focus
IGNE ontwikkelt software en helpt als venture studio innovatieve startups om hun droom te verwerkelijken. De nadruk ligt op ondernemers met oplossingen voor de zorg en hr. “Ook veel collega’s vinden dit maatschappelijke aspect belangrijk. Je kunt hier echt verschil maken door het werk van zorgverleners te vergemakkelijken en het welzijn van patiënten te verbeteren.”
Goed en gelikt
Bij IGNE brengen user experience designers de klantwensen in kaart. “Zij bepalen de customer journey en maken de blauwdruk voor een nieuwe website of app. Als user interface designer ga ik daar vervolgens mee aan de slag. Ik zorg dat de beoogde opzet goed werkt én er gelikt uitziet. Daarna bouwen onze front-end developers een functionerende toepassing.”
Minimal viable product
Als direct een complete site of app wordt gebouwd, blijkt deze achteraf lang niet altijd optimaal. “Je kunt immers niet alles vooraf bedenken. Daarom werkt IGNE vaak met een minimal viable product (MVP). We beginnen klein met een eerste versie. Die wordt zo vroeg mogelijk bij eindgebruikers getest, waarna we hun feedback gebruiken om het concept te verbeteren. Deze stappen worden een aantal keren herhaald tot het eindresultaat functioneel en visueel top is.”
Online design ontwikkelt zich razendsnel. “Om bij te blijven, zijn trainingen en cursussen een must. Ook plannen we als designteam elke maand een studiodag. Dan gaan we samen de diepte in en onderzoeken nieuwe ontwikkelingen.”
Progressie in kaart
Dennis werkt voor uiteenlopende klanten. “Daaronder SousChef, een app die koken voor iedereen toegankelijk maakt. En Happybase, een hr-platform dat de ontwikkeling en performance van werknemers toetst en versterkt. Happybase ondersteunt bij groei en brengt iemands progressie in kaart. Ook intern zetten we Happybase in. Het zorgt dat mijn ontwikkelpad helder is; dat geeft houvast.”
Mantelzorgers ontlasten
Zorghulp is een platform dat huishoudens ondersteunt met advies, producten en diensten om mensen zelfstandiger thuis te laten wonen. “Ook heeft Zorghulp een vraag & hulp-platform. Er is zelfs een hulplijn voor mantelzorgers die vastlopen.”
TimeSteps is eveneens een voorbeeld van de IGNE’s maatschappelijke impact. “Deze applicatie helpt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met een digitale agenda worden taken verdeeld. Ook geeft TimeSteps structuur aan iemands dag, bijvoorbeeld met geluidsignalen voor een handeling of activiteit.”
Van 7 naar 25
Dennis is zo’n vier jaar in dienst bij IGNE. “Toen ik begon, waren we met 7 collega’s. Inmiddels zijn dat er bijna 25. Mooi om te ervaren dat onze werkwijze en maatschappelijke focus succesvol zijn.” Die focus blijkt ook onderscheidend op de arbeidsmarkt. “Potentiële nieuwe collega’s kloppen vaak zelf bij ons aan.”
De helft van de medewerkers is vrouw. “Dat is bij developers niet gebruikelijk. Vrouwen en mannen benaderen bepaalde aspecten vaak anders. De evenwichtige mix van beide invalshoeken draagt bij aan de kracht van dit bedrijf.”
Ondernemende vibe
Dat geldt ook voor de vestiging op Dotslash, de Utrechtse startup- en scale-uphub. “Net als IGNE groeit ook deze community sterk; er komen steeds meer gebouwen bij met gelijkgestemde bedrijven. Die hebben onderling veel contact, bijvoorbeeld tijdens workshops en borrels. Ook zakelijk weten we elkaar te vinden en werken samen. Dat alles zorgt voor een ondernemende vibe.”
Die vibe ervaart Dennis ook in Utrecht. “Ik vind het een te gekke stad met een bruisende creatieve sector. Met techniek die ertoe doet en een groeiend team voel ik me hier helemaal op mijn plek.”
Utrecht
Business
☰
bekijk overige regios
Noord-Limburg Business
Achterhoek Business
Rivierenland Business
Vallei Business
Utrecht Business
Driesteden Business
Arnhem Business
Nijmegen Business
Op de hoogte blijven van onze updates?
Utrecht Business Nr3 2025
Bruggen bouwen met WGROW: Ben jij een echte leider of een duurbetaalde kracht?Tijd voor een Utrechts Defensie-Innovatiecluster Column Finch: Als ondernemen misloopt; bestuurders en dure lessenWiththegrid rolt energiebeheersystemen internationaal uitEnergiefonds Utrecht versnelt verduurzaming met passende leningenDaiwa House trots op Befu-project voor WooninZO! Lenteborrel in Liemès inspirerend en verbindend Dennis Engelsman (IGNE): Mijn hart ligt bij wat ik hier doe Crossroads 2025: kloppend hart van de startupsceneColumn The LiveLab: Ik heb niet gestudeerdHera maakt duurzame inzetbaarheid tastbaar, concreet en menselijkTurien & Co en Albatros Assurantiën voorzien het onvoorzieneColumn Spring Effect: "Ik kan het zelf het allerbeste" Florerende Utrechtse startupsector mist grote investeringenZO! Zomerborrel: nieuwe inzichten in de GeertekerkDigitale hygiëne voorkomt overbelastingColumn LinkLeads: zo word je een autoriteit op LinkedInColumn Come and Connect : Zou je de eigen interne dienstverlening als klant accepteren?De overeenkomst tussen ondernemers en diplomatenOdoo: één systeem voor de volledige bedrijfsvoeringEldee Expo Experts: beleving met impactVerhaaltje van NonVerbaaltje