Secerno: meerwaarde creëren met vastgoed

Magazines | Utrecht Business Nr 3 - 2017

Secerno Real Estate, Belegging en Projectontwikkeling

Meerwaarde creëren met vastgoed

Secerno is Latijn voor 'voor later' en dat is ook waar Secerno voor staat: investeren voor langere termijn met behoud van waarde en rendement. In 2008 door Machiel van Duijn opgericht als entiteit om vastgoedprojecten te verwerven, te ontwikkelen, te realiseren en te beheren richt Secerno zich als betrouwbare partner tevens op interim-advies, projectontwikkeling, aan-/verkoop van corporate real estate en investering in zowel vastgoed als locaties.

Inzicht

Naast Secerno is in 2013 de separate entiteit Secerno Real Estate B.V. opgericht die zich bezighoudt met het initiëren en beheren van vastgoed beleggingsfondsen. Het inmiddels drie man sterke bedrijf combineert ervaring omtrent vastgoedkennis met internationale contacten met Private Investors, financiële expertise en netwerk en kennis omtrent institutionele beleggers. Vanuit jarenlange ervaring in de oprichting en het beheer van private beleggingsfondsen zijn de innovatieve fondsen zodanig gestructureerd dat professionele beleggers duidelijk inzicht hebben in de risico's, kosten en opbrengsten. Transparantie en integriteit zijn daarbij kernbegrippen binnen Secerno Real Estate B.V. Naast Machiel van Duijn, als Managing Director verantwoordelijk voor de acquisitie van de panden, is Barry Kumarappan MBA als medeoprichter Director Investments verantwoordelijk voor met name de relatie met Engelse en Amerikaanse investeerders in het fonds. Ultimo 2015 is Richard Berkenbosch MBA als Financial Director toegetreden en trad Drs. Henk G. Hilverink RBA aan als commissaris.

Innovatieve structuur

Momenteel is de acquisitie van goed verhuurd Zorgvastgoed in volle gang en zijn reserveringen door investeerders getekend. Dit alles geschiedt in opdracht van het Secerno HealthCare Real Estate Fund B.V., dat beoogt te groeien naar een belegd vermogen van 100 miljoen euro in panden verhuurd aan zorgverleners of aan cliënten die zorg behoeven. De beleggingen van het fonds zijn zeer beperkt qua risico's: de panden zijn geschikt voor hedendaagse zorgverlening, geheel verhuurd, dus zonder enige projectontwikkeling- of realisatierisico's. Het beoogd direct rendement bedraagt 6 procent per jaar. De innovatieve structuur van het fonds biedt de mogelijkheid te participeren door zowel 'kleinere professionele' investeerders als grotere private investeerders, die op deze wijze hun steentje bijdragen aan de verbetering van de zorg.

Bijzondere expertise

Naast het fonds voor Zorgvastgoed wordt nog dit jaar het Secerno Commercial Real Estate Fund gelanceerd, dat belegt in hoogwaardige bedrijfspanden. Deze bijzondere expertise biedt Secerno Real Estate B.V. aan ondernemers die een Sale en Leaseback constructie aangaan. Een complexe aangelegenheid omdat de meerjarige huurovereenkomst een stabiele onderneming vergt met als mogelijkheid dat op termijn de ondernemer succesvol opgevolgd kan worden. Vanuit haar lange termijn visie zet Secerno sinds kort haar kennis en expertise als nieuwe partner in binnen het netwerk van De Slinger Utrecht en geeft zo mede vorm aan een betrokken lokale economie.

Secerno

Nevelgaarde 40

3436 ZZ Nieuwegein

www.secerno-re.com

info@secerno-re.nl

Met het befaamde Robie House van Frank Lloyd Wright in het bedrijfslogo biedt Secerno al sinds 2008 succesvol professioneel advies en ondersteuning op het brede terrein van vastgoedbeleggingsfondsen en projectontwikkeling. Secerno is gevestigd in de representatieve KCN Tower aan de Nevelgaarde, gelegen in De Poort van Nieuwegein direct langs de A2.Algemene voorwaarden | privacy statement