Leidsche Rijn Centrum: we zijn er bijna!

Magazines | Utrecht Business Nr 3 - 2017 | Lees volledige uitgave online

Hoogste punt bereikt in bouw van Leidsche Rijn Centrum

We zijn er bijna!

Luid trompetgeschal en een regen aan confetti: het hoogste punt van de bouw van Leidsche Rijn Centrum is bereikt. Wethouder Kees Geldof had op 26 juni de eer het topje van de vijfentwintig meter hoge entree van de toekomstige Jumbo foodmarkt te markeren.

Wat nu nog de grootste bouwput van Nederland is, verandert vanaf begin 2018 in een ontmoetingsplek en winkelparadijs, volgens commercieel directeur a.s.r. Vastgoed Projecten Rogier Hendriks: "Dan staat er in één keer een compleet stadscentrum midden in het land, in Centraal-, Zuid-Europese sfeer. Met meer dan 100 winkels en restaurants, ruim 750 appartementen en met kantoren, bibliotheek, congrescentrum en bioscoop en diverse culturele voorzieningen."

Stadscentrum met mogelijkheden

"De stedenbouwkundige opzet is helemaal zoals we het wilden hebben", aldus Hendriks, "inclusief een winkel-acht. En in die opzet is heel veel aandacht voor detail en duurzaamheid. Zowel in de kantoren-, als de winkel- en de woningmarkt. Zo hebben de kantoren en appartementengebouwen energiezuinige liften en heeft heel Leidsche Rijn Centrum een collectief warmte- en koudenet."

"Die duurzaamheid is meer dan een gebouw alleen, het is een totaalconcept. Dat betekent bijvoorbeeld voor de kantoren van ons stadscentrum, direct aan de A2 gelegen, dat de elektrische auto's van werknemers en bezoekers kunnen worden opgeladen in de ondergrondse garage. Maar ook dat het mogelijk is om met het openbaar vervoer naar je werk te komen, omdat de kantoren op loopafstand liggen van het eigen treinstation en busstation."

Ook aan die nu 82.000, veelal hoogopgeleide, jonge inwoners uit het gebied is gedacht, met twee grote bewaakte fietsenstallingen aan de 'fietssnelweg' van Utrecht Centrum naar Leidsche Rijn.

Enthousiast

Toekomstige bewoners staan in de rij, met een run op de eerste 300 koop- en huurappartementen van het stadscentrum. Ook de markt is enthousiast; van (inter)nationale partijen zoals H&M, Mango en Vapiano tot typisch Utrechtse uitbaters zoals koffiezaak 30ML, Reyer Lafeber en schoenenzaak BlendZ. De verhuur van de honderdtwintig geplande winkel- en horecapanden gaat dan ook snel. Ook voor de kantoren zijn al meerdere partijen gecontracteerd, waaronder Michael Page.

Het winkelgebied krijgt een mix aan traditionele winkelformules en nieuwe concepten. Hendriks: "Het gemak voor de bezoeker staat voorop. Dat gemak zit hem bijvoorbeeld in de compleetheid van het winkelaanbod, de combinatie van on- en offline en ruime openingstijden. Zo pik je na een lange werkdag toch die winkelbestelling op uit de speciale Bringme Box. En ga je met collega's nog even een hapje eten in een van de vele restaurantjes. Dat is de krachtige combinatie van Leidsche Rijn Centrum: bereikbaar, servicegericht en compleet."

Meer informatie over beschikbare

kantoor- en winkelruimte is te vinden op

www.leidscherijncentrum.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement